Saturday, February 20, 2010

TEMPAHAN DEWAN

Nampaknya sekarang ni kalau sebut saja pasal majlis perkahwinan...yg menjadi masalah utama adalah dewan. Dewan perlu di tempah setahun lebih awal dari tarikh perkahwinan...fuh! kalau yg bertunang 6 bulan sebelum majlis tu ... alamat buat kat rumah je lah...tak pun booking dewan dulu baru bertunang...

memandangkan Puteris adalah sebuah galeri perkahwinan 'one stop center'...kami mengambil inisiatif untuk membantu anda yg masih tercari-cari dewan untuk melangsungkan hari bahagia anda....

dengan pakej yg ditawarkan seminimum RM 20 ,000.00...termasuk sewa dewan...insyallah impian perkahwinan anda akan terlaksana...

jadi di sini saya letakkan beberapa tarikh dewan yg masih available untuk ditempah bersama pakej perkahwinan puteris...

4 julai 2010 - ahad
1 aug 2010 - ahad
7 aug 2010 - sabtu
3 okt 2010 - ahad
23 okt 2010 - sabtu
14 nov 2010 - ahad
20 nov 2010 - sabtu
4 dec 2010- sabtu
12 dec 2010 - ahad
18 dec 2010 - sabtu
25 dec 2010 - sabtu
26 dec 2010 - ahad

PAKEJ YG DITAWARKAN UNTUK ANDA:

PAKEJ A
Dewan termasuk kerusi dan meja, katering untuk 1000 org-menu: (nasi beriani,nasi putih, daging beriani, ayam masak merah, acar timun, tembikai,air kordial, teh tarik), kek pengantin 2 tingkat, 2 meja vip, pelayan beruniform, pelamin cintahanna artificial, walkway dan arch artificial, red carpet, hiasan meja pengantin bunga segar,sarung kerusi untuk tetamu, gubahan bunga segar untuk tetamu, fotografi nikah dan sanding atau sanding dan outdoor, busana persandingan lengkap dan 1x make up sanding.

hanya RM 20,000

PAKEJ B
Dewan termasuk kerusi dan meja, katering untuk 1000 org-menu: (nasi beriani,nasi putih, daging beriani, ayam masak merah, dalca sayur,acar timun, tembikai,air kordial, teh tarik,bubur kacang), kek pengantin 2 tingkat, 2 meja vip, pelayan beruniform, pelamin dome enchanted artificial, walkway dan arch artificial, red carpet, hiasan meja pengantin bunga segar,sarung kerusi untuk tetamu, gubahan bunga segar untuk tetamu, fotografi nikah dan sanding atau sanding dan outdoor, busana persandingan lengkap dan 1x make up sanding.

hanya RM 24,000

PAKEJ C
Dewan termasuk kerusi dan meja, katering untuk 1000 org-menu: (nasi beriani,nasi putih, daging beriani, ayam masak merah, dalca sayur,acar timun,acar buah,sambal sotong kering, tembikai,air kordial, teh tarik,bubur kacang,cendol), kek pengantin 3 tingkat, 4 meja vip, pelayan beruniform, pelamin everlasting love bunga segar, walkway dan arch bunga segar, red carpet, hiasan meja pengantin bunga segar,sarung kerusi untuk tetamu, gubahan bunga segar untuk tetamu, fotografi nikah dan sanding atau sanding dan outdoor, busana persandingan lengkap dan 1x make up sanding.

hanya RM 30,000

Sunday, February 7, 2010

PELAMIN PUTERIS -FRESH FLOWERS

PELAMIN EVERLASTING LOVE - FRESH FLOWERS (WARNA BUNGA MENGIKUT KEHENDAK PELANGGAN)
RM 5500 PELAMIN + 1500 WALKWAY (10 FLOWER STAND & 1 ARCH)



PELAMIN DOME ENCHANTED- FRESH FLOWERS (WARNA BUNGA MENGIKUT KEHENDAK PELANGGAN)
RM 4500 PELAMIN + 1500 WALKWAY (10 FLOWER STAND & 1 ARCH)






PELAMIN SIMFONI KASIH 1 PANEL- FRESH FLOWERS (WARNA BUNGA MENGIKUT KEHENDAK PELANGGAN)
RM 4500 PELAMIN + 1500 WALKWAY (10 FLOWER STAND & 1 ARCH)





PELAMIN SIMFONI KASIH- FRESH FLOWERS (WARNA BUNGA MENGIKUT KEHENDAK PELANGGAN)
RM 8000 PELAMIN + 2000 WALKWAY (10 FLOWER STAND & 1 ARCH)








PELAMIN MERAK KAYANGAN - FRESH FLOWERS (WARNA BUNGA MENGIKUT KEHENDAK PELANGGAN)
RM 8000 PELAMIN + 2000 WALKWAY (10 FLOWER STAND & 1 ARCH)

Saturday, February 6, 2010

BABY DAN 3D SCAN

video

salam 2010

rasanya berbulan-bulan wawa tak meng "update" blog ni. since april last year. busy sikit dengan persiapan perkahwinan adik yg berlangsung pada bulan jun 09. lepas je kenduri tu...wawa dapat tahu yg wawa pulak pregnant. so, mulalah makan tak lalu...tido tak lena dan mandi tak basah.ewah.......! masa 1st trimester tu wawa suka sgt makan nasi putih berlaukkan asam pedas daging dan ikan bilis hancur cili api...ayam? no way! tgk pun boleh muntah balik...teruk jugak masa 1st trimester... tp alhamdulilah...tak lah sampai masuk ward...cuma agak tak bermaya dan mood pun tak brapa nak stable...skarang ni dah masuk 35 weeks...org kata dah mula menghitung hari...rasa takut n gementar tu ada...harap-harap dipermudahkan olehNya proses kelahiran nanti.



masuk je bulan okt...mak dan abah dapat pulak tawaran dari tabung haji untuk menunaikan ibadat haji thn lepas...jadi wawa sibuk sikit menguruskan butik dan pada masa yang sama...kena jugak uruskan majlis perkahwinan. maklumlah...dah hujung-hujung tahun ni...ramai yg nak kenduri sebab musim cuti sekolah.
December 09...mak dan abah selamat sampai ketanahair...rindu tak terkata...tp alhamdulilah semuanya dapat berkumpul seperti sebelumnya....

apa cerita dengan zara?





anak kesayangan yg sulung ni dah semakin membesar.. dah masuk 1 thn 8 bulan.dah semakin petah bercakap tp pada masa yang sama semakin manja pulak...mungkin sebab akan dapat adik bulan depan...takut kehilangan kasih sayang dan perhatian agaknya...manja sgt dengan abah dia. tido pun kalau boleh masuk bawah ketiak dia nak masuk...bab swimming atau main air..serah pada zara...suka sgt aktiviti-aktiviti mcm tu...kat sini wawa cuba upload sikit gmbar masa zara celebrate harijadi yg pertama jun thn lepas...








Kisah Abah zara?



abah zara mcm biasalah...sibuk dengan kerja-kerja sendiri, kerja butik such as pasang pelamin dan menguruskan majlis perkahwinan. paling abah zara suka sgt bila dapat keluar main bola or futsal...tak pelah...katanya utk maintain stamina. kalau tak bersukan nanti semput nak kerja tak de stamina. suka hatilah abah...abah dah belikan katil baby baru utk anak yg bakal lahir ni...barang-barang lain pun abah dah siapkan...cuma nak tunggu baby keluar jer...masa buat 3d scan hari tu...abah bangga sgt sebab dah boleh nampak yang anak abah yg sorang ni sebijik muka mcm abah specially part hidung n mulut...apa-apalah...asalkan lahir tanpa masalh...sihat dan sempurna...tu dah cukup untuk seorang mama dan abahnya.....

Friday, April 24, 2009

kek hantaran dan wawa

hi..

hari ni hari jumaat. as usual, kalau ada function mesti aku tak lekat kat butik. tp april ni tempahan tak la byk. ada...but kurang compared to march, may and june. kalau tempahan busana pengantin...alhamdulilah...setiap minggu ada ja yg amik baju...bab baju pengantin aku tak susah coz bukan aku yg incharge...sehari 20 pasang pun aku xkisah...xpenat. isma (staf) yg penat menguruskan barang n booking make up artist...aku order ja...cewah!
tp hari ni ada pelamin nak kena pasang kat dewan kaed, uia. kali ke dua aku ada projek kat sana...alhamdulilah pengantin dah puas hati nak bersanding esok. cuma final touch up tunggu florist aku sampai mlm nanti kat sana...
dalam ke sana ke mari hari ni, sempat jugak aku siapkan 2 biji kek hantaran utk regular customer aku yg kerja kat shell...kejap lagi aku gi antaq kat ttdi....kat bawah ada la gmbar utk u all comment or kalau nak order pun boleh...apa salahnya...







Thursday, April 23, 2009

cerita zara lagi...



zara dah nak masuk 10 bulan...


dah tumbuh 4 batang gigi depan...
dah pandai makan nasi dengan kuah kari...
semalam aku makan biskut dengan cheese dia pun nak makan...
td aku breakfast dengan tepung pelita...zara tumpang sekaki
masa coffee break pagi kat butik aku buat roti dengan choc spread panas2 dia nangis2 nak jugak...
masa aku buat kek nangis2 nak kacau...alih2 bunga kek aku hilang 1...dah masuk mulut...
paling best bila zara dah pandai nak guna handset. beli yg tipu2 xmau...baling2 je. tp kalau dapat hset aku....siap jilat2...punah!
selain dah pandai panggil mama , bah..bah..., nenen...dia dah pandai angkat tgn letak kat telinga bila aku ckp HELLO... konon2 dia pun ckp telefon. tp yg best dia bukan angkat phone, angkat je apa yg ada tmasuk stoking ntah sapa2 kat situ...
zara dah nak masuk 10 bulan , muka dia dah berubah sikit2...dari muka baby dah nmpak mcm kanak2...
huhuhu...cepatnya masa berlalu.rasa mcm baru semalam aku dok bedung zara. pas ni dia boleh berjalan, sekolah , masuk u , ada bf , tunang dan kawin....huhuhu...cepat sebab ia menunjukkan yang aku dah samakin meningkat umur....

sorrylah...hari ni seharian duduk dengan zara smbil buat kek...

sugar box

sejak abah beli brg2 buat kek yg baru ,semangat pulak aku nak try buat mcm2 benda. best but messy. kalau ada org kemaskan bestla..tp kalau kena kemas sendiri...adoi!

hari ni aku dapat create a pink sugar box. sesuai utk gift.

nyesal pun ada bila xbuat awal2 dulu masa akikah zara.

hehehe...price? starts from rm 4/pc